Campus Katwijk en Campus Lisse

Problemen met opgroeien en problemen met leren gaan vaak hand in hand. Leren lezen is bijvoorbeeld erg lastig, als je niet langer dan vijf minuten stil kunt zitten. Je kunt heel boos en verdrietig worden als je niet in staat bent je klasgenootjes duidelijk te maken wat je bedoelt. Kinderen met problematisch gedrag hebben vaak ook leerproblemen en leerproblemen kunnen zich vertalen in problematisch gedrag thuis en op school.

Daarom hebben De Leidse Buitenschool en Cardea de handen ineen geslagen. Op de Campus Katwijk en de Campus Lisse komen onderwijs en jeugdzorg  samen. Pedagogisch medewerkers van Cardea en de leerkrachten van de Leidse Buitenschool vormen één uitvoeringsteam. Samen verzorgen zij het dagprogramma.

Plaatsing op de Campus

Om in aanmerking te komen voor een plek in de 3-6 groep, is een verwijzing nodig vanuit het Jeugd- en Gezinsteam (JGT), een arts of een gecertificeerde instelling ( zoals jeugdbescherming ). In de meeste gevallen loopt de route voor onze jonge kinderen via een JGT.

Als ouder kunt u op de website www.jeugdengezinsteams.nl uw postcode invoeren. U krijgt dan het telefoonnummer van het JGT uit uw buurt te zien. Er verschijnt tevens een link waarmee u kunt aanmelden.

Vanuit het JGT volgt de verwijzing naar Cardea voor de Campus 3-6, waarbinnen het onderwijs verzorgd wordt door De Leidse Buitenschool.

Kinderen in de 3-6 groep worden in principe ingeschreven als leerling van De Leidse Buitenschool bij het bereiken van de vierjarige leeftijd. Er bestaat de mogelijkheid voor kinderen met een leeftijd van drie jaar en negen maanden om een ontheffing van de toelatingsleeftijd aan te vragen bij de Onderwijs Inspectie.

Campus Katwijk

Campus Lisse