Het dagprogramma

Het dagprogramma in de groep is altijd hetzelfde, zodat de kinderen weten wat er die dag gaat gebeuren. Er wordt gezamenlijk gegeten en gespeeld, waarbij ze spelenderwijs leren omgaan met leeftijdsgenootjes. Er zijn spelletjes, die gericht zijn op het verbeteren van taalvaardigheid en leuke, intensieve spelletjes waarbij beweging belangrijk is. De kinderen krijgen taakjes die passen bij hun niveau, zodat ze deze goed kunnen uitvoeren. Dat geeft zelfvertrouwen aan kinderen .Er vindt iedere dag ook een kringgesprek plaats. Tijdens de periode dat het kind in de groep is, verschuift de aandacht steeds meer van ‘zorg’ naar ‘onderwijs’, zodat het kind uiteindelijk weer naar een passende onderwijssetting kan.